Şarkışla’da Muhtar Adayı, 600 Bin TL Bağışlıyor

Şarkışla’nın Yükselen Köyü Muhtar adayı Gültekin Aksona, seçim vaatlerini açıkladı. Yaptığı açıklamada, muhtarlık görevine seçilmesi halinde köye hizmet etmek için çeşitli projeleri gerçekleştirmeyi taahhüt ederken 600 Bin TL bağışlayacağını açıkladı.
Aksona’nın vaatleri arasında köyde ihtiyaç duyulan 7 adet çeşme inşası, musalla taşına bay-bayan WC yapılması, su tahliye sistemlerinin düzenlenmesi, köy okul bahçesinin güzelleştirilmesi, hayvan gübresinin döküm alanı oluşturulması, hayvan sulama alanının düzenlenmesi, mezarlık alanına bay-bayan WC yapılması, ses sistemi kurulumu ve okul lojmanlarının iyileştirilmesi yer alıyor.
Aksona, projeleri için devlet desteği alamama ihtimalini göze alarak kendi bütçesinden 600 bin TL ayırdığını belirtti. “Muhtarlık görevine maaş için değil, köye hizmet için geldiğini” vurgulayan Aksona, “Daha insanlara güzel bir yaşam sunabilmek adına köyü güzelleştirmeyi hedefliyorum” dedi.
Köy muhtarlıklarının genel olarak maaş için tercih edildiğini belirten Aksona, diğer muhtar adaylarını eleştirmek istemediğini söyledi. Kendisinin ise köye hizmet etmek için yola çıktığını ifade etti.
Haber Muharrem Delice

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir